Ξεσάλωσε ο Καρανίκας για την φαρμακευτική κάνναβη

Με μήνυμά του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, πανηγύρισε για την απελευθέρωση της φαρμακευτικής κάνναβης χαρακτηρίζοντας τη ένα «παρεξηγημένο φυτό».

Επίσης για την ψήφιση του νομοσχεδίου, χρησιμοποίησε το μότο που ακούγεται συνήθως στο τέλος των βίντεο που αναρτά ο πρωθυπουργός σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος πιστεύει ότι επιφέρει στη χώρα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ν. Καρανίκα στο Facebook έχει ως εξής:

«Έγινε η αρχή ! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη!

Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Κάνναβης και των χρηστών της. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε σωστή χρήση και αντιμετώπιση της κάνναβης.

Πρέπει όμως να ζητήσουμε ένα συγνώμη και να πούμε και ένα ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές του νόμου και αυτοί είναι οι ασθενείς και οι καλλιεργητές – χρήστες της κάνναβης.

Οι ασθενείς έφεραν στην επιφάνεια ένα παρεξηγημένο φυτό- την Κάνναβη, αλλά και τους καλλιεργητές,- χρήστες της κάνναβης, που για δεκαετίες λοιδορήθηκαν, κακοποιήθηκαν, καταγγέλθηκαν και οδηγήθηκαν ακόμα και στην φυλακή.

Αυτοί οι άνθρωποι, κόντρα στην δαιμονομανία, διατήρησαν τον σπόρο, την τεχνογνωσία, την παράδοση που είχε η χώρα και ο λαός μας. Ενός λαού – όπως και αρκετών άλλων όπως αποδείχτηκε- που γνώριζε της ευεργετικές του ιδιότητες στην οικονομία του τόπου αλλά και στην καθημερινότητα του. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν από το κράτος άδικα για δεκαετίες ως εγκληματίες και αποβράσματα, καταστρέφοντας τους και οδηγώντας τους στο περιθώριο αυτούς, αυτές και τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι πλούτιζαν ποντάροντας στην ‘μαύρη’ αγορά, στα λαθραία…και αυτό γινόταν και γίνεται σε όλο τον κόσμο.

Τώρα αυτό το φυτό είναι στην παγκόσμια επικαιρότητα χάριν αυτών των ανθρώπων που το διατήρησαν ζωντανό.

Δυο λόγοι το φέρνουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Για οικονομικό- παραγωγικό λόγο και για λόγους υγείας – ευφορίας του ανθρώπου.

Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε γιατί η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία αλλά και γιατί πρυτάνευσε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία η λογική, κόντρα στην δαιμονομανία, την προκατάληψη και τον σκοταδισμό.

Προχωράμε!»

Loading