Μητσοτάκης: «Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο» (vd)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι έχουν οδηγήσει τη χώρα στον πάτο και τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα.

«Οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι το κόμμα και τα στελέχη του είναι σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στη χώρα, που θα διασφαλίζει τη λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.

«Είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Το κόμμα που ενώνει όλους τους Έλληνες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έριξε τα «βέλη» του προς τους κυβερνώντες: «Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα έπιασε πάτο. Η κυβέρνηση καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες, προσπαθεί να γίνει καθεστώς. Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί όλες οι παθογένειες της αντιπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθαν στην εξουσία όντες διεφθαρμένοι, στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν την κοινωνία. Τα τρία χρόνια τα πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός. Ο συνολικός λογαριασμός αγγίζει τα 100 δις. Είχαμε δύο χρόνια ύφεσης και ένα χρόνο αναιμικής ανάπτυξης, όταν όλη η Ευρώπη τρέχει εμπρός. Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν τη χώρα, φέρνουν ανέχεια και ανασφάλεια».

Μήνυμα σε ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους νέους

Παράλληλα, απευθύνθηκε σε όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντας: «Σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε, τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή, σας εξαπάτησαν διπλά. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεθεί στη θέση που πραγματικά της αξίζει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε πως δε στοχεύει στο να εξεγείρει στο θυμό της κοινωνίας. «Οι πολίτες θέλουν πράξεις και εμείς είμαστε έτοιμοι για πράξεις δύσκολες και για απαραίτητες αποφάσεις», δήλωσε σχετικά.

Όσον αφορά τη νέα γενιά, προανήγγειλε ότι «δε θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές δίχως έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς» και πρόσθεσε: «Για να πιστέψουν οι νέοι στην πολιτική, πρέπει να υπάρχει αξιόπιστη πολιτική. Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος, με απειλές αλλά και ευκαιρίες. Η Ελλάδα του 2028 δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2018. Η Ελλάδα αποκόπηκε από τις εξελίξεις, κλείστηκε στο καβούκι της. Μία κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση ανόρθωσης και μεγάλων τομών δεν μπορεί να αγνοεί τον κόσμο που αλλάζει».

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους δύο άξονες του προγράμματός του. «Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός λειτουργικού κράτους, θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη», είπε αρχικά.

«Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό, σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα logistics, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, επανέλαβε την «αδιαπραγμάτευτη», όπως είπε, δέσμευσή του για μείωση των φόρων, καθώς και την πρόθεσή του για έμπρακτη συμπαράσταση στους αδύνατους πολίτες και μετατροπή της Ελλάδας σε «χώρα των ευκαιριών»:

«Στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας δεν περισσεύει κανείς, αλλά στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Μαζί τους πεθαίνει ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σήμερα δεσμεύομαι, ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια. Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας, θα γίνουμε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει, αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στη σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα ενόψει των επόμενων εκλογών: «Το 2018 θα γίνει η χρονιά της μεγάλης ανατροπής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη για την ψυχή του έθνους. Σήμερα θέτω τον κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για να φύγουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, για να φύγει η πιο ανίκανη και ανέντιμη κυβέρνηση».

Loading

Αφήστε μια απάντηση