Μηνύσεις Στουρνάρα στους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis

Μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση Νovartis υπέβαλε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Τους κατηγορεί για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

 Άκυρη η πράξη της εισαγγελέως διαφθοράς

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, πέρα από τις μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis επίσης υπέβαλε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ΄ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αίτηση-αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading