Με συντριπτική απάντηση προειδοποιεί την Άγκυρα ο ΥΠΕΘΑ

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

«Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και ο θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» τόνισε συγκεκριμένα, ο Ευ. Αποστολάκης συμπληρώνοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Σταμάτη αναφορικά με τις πτήσεις δύο πολεμικών αεροσκαφών κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, καθώς και για την πτήση του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια, ο υπουργός τόνισε ότι «τα δύο πολεμικά αεροσκάφη, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική αποστολή και ότι η πτήση τους πάνω από το Πεντάγωνο δεν παραβίασε την αποστολή τους».

«Δεν τέθηκαν εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας τα δύο αεροσκάφη. Η πτήση ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσεις και πέρασε πάνω από το Πεντάγωνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα» σημείωσε και αναφορικά με τις πτήσεις του Π. Καμμένου κατέληξε λέγοντας πως «ο κ. Καμμένος είναι πιλότος ελικοπτέρου. Ξέρει να πετάει το συγκεκριμένο ελικόπτερο και δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας».

Loading