Κουτσούμπας: Δεν είναι τυχαίο συμβάν η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

«Δεν είναι τυχαίο συμβάν» η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε ότι η Τουρκία πέραν του Α. Αιγαίου και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, επιδιώκει τώρα να δημιουργήσει προβλήματα και στη Θράκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στον ελληνικό λαό ο οποίος, χωρίς να καλλιεργείται κλίμα φόβου, πρέπει να είναι ενημερωμένος.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει συνολική ευθύνη για την πολιτική της καθώς κάνει λόγο για την δήθεν «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας η οποία στην πραγματικότητα είναι «αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης της Ελλάδας, όπως και κάποιων διεθνών συμμάχων της, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και μόνο αυτό».

“Οι ΠΑΕ να ελέγχονται ως ανώνυμες εταιρείες…”

Όσον αφορά τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Κυριακή στον αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στην Τούμπα ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι παρά την κατά καιρούς λήψη μέτρων τέτοια φαινόμενα επαναλαμβάνονται για να προσθέσει: «Μην μας πουν κάποιοι ότι τα παραπέμπουμε όλα στον σοσιαλισμό, γιατί και προτάσεις που έχουμε κάνει στο πλαίσιο αυτού του συστήματος δεν έχουν υλοποιηθεί. Τι πιο απλή πρόταση από το να φύγουν οι ΠΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και να υπαχθούν στο υπουργείο Οικονομίας, να ελέγχονται κανονικά ως αθλητικές εταιρείες, ως επιχειρήσεις, ως ανώνυμες εταιρείες;».

«Η άποψή μας είναι η μόνη ρεαλιστική και η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο: Πρέπει να φύγουν οι ιδιώτες, οι επιχειρηματίες τα μεγάλα συμφέροντα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Loading