Ακόμη δύο νεκροί από την πτώση γέφυρας στο Μαϊάμι

Στα έξι ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από την πτώση γέφυρας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Αρχικά, οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, αλλά πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους έξι. Παράλληλα, η αστυνομία έκανε γνωστό ότι εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Ακόμη δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι Αλβάρο Ζαμπαλέτα, σημειώνοντας ότι δύο εξ αυτών παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλέον στην αναζήτηση σορών, πρόσθεσε.

«Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί»

“Δυστυχώς από επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής πτωμάτων”, είπε το πρωί, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς κι άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας.

Μηχανικοί εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν και οι δομές στις δύο άκρες της πεζογέφυρας, η οποία είχε τοποθετηθεί μόλις το περασμένο Σάββατο και –ευτυχώς- δεν είχε ακόμη ανοίξει στο κοινό.

Η πεζογέφυρα βάρους 950 τόνων αποσκοπούσε να συνδέσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με τις εστίες των φοιτητών. Τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας, η οποία κατέρρευσε χθες το βράδυ πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading