Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Αρνητικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσαν.

Το αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε, ενώ δεν έγινε δεκτή ούτε η έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Στο κενό η αίτηση αποφυλάκισης, όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ενδεχομένως ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Haberler, Sabah και Haberturk μεταδίδουν πως οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών κλήθηκαν από τους δικαστές και ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε.

Ως εκ τούτου, τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού θα υποχρεωθούν να παραμείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, πλέον, είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψή της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Για την ώρα, πάντως, παραμένει άγνωστο το πότε θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, μετά την αναβολή της δίκης που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα.

Loading