Φωτιές στην Εύβοια – ΚΚΕ: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές»

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας πραγματοποίησε περιοδεία το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές.

Μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ένοχος για το μαρτύριο που βιώνει ο λαός της περιοχής, για ένατη μέρα σήμερα, είναι η έλλειψη πρόληψης, η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και αντιμετωπίζει ως ‘κόστος’ τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός να μην παρασυρθεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις των αποζημιώσεων. Ούτε από τις δήθεν ‘επιτροπές ανασυγκρότησης’, που στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν την είσοδο συμφερόντων στα δάση.

Υπάρχουν παγίδες στις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Ρίχνουν το λαό, που κάηκαν τα σπίτια του, στα ‘νύχια’ των τραπεζών, επιχειρούν να υποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια του, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες, εισάγοντας διάφορους ‘κόφτες’. Υπάρχει πείρα από τα Ψαχνά, το Ληλάντιο και άλλες περιοχές της χώρας, που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις.

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του λαού για διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για εξασφάλιση εισοδήματος στους ρετσινάδες και σε όσους καταστράφηκαν. Να οργανωθεί ο αγώνας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Δείτε επίσης: Τομέας και Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ: «Βιώσιμη προοπτική για τον αγροτικό κόσμο και το φυσικό περιβάλλον»

Loading