Θ. Σκυλακάκης: “Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους με τα τεκμήρια”

Σε μία ανακουφιστική δήλωση για όσους έχουν δεχθεί πλήγμα στα εισοδήματά τους λόγω της πανδημίας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους,  αναφερόμενος στην ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνησε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος. Οπως εξήγησε, στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές, καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Τέλος, για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading