Σταϊκούρας: «Εξασφαλίζουμε πόρους με κοινωνική δικαιοσύνη»

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους και δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, για όσο χρειαστεί, δίχως να καταλήξουμε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά με σωφροσύνη και κοινωνική δικαιοσύνη να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια, όσο πιο γρήγορα γίνεται, στο ξέφωτο της ανάκαμψης και της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, απαντώντας στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ενώ μας κάλεσε να είμαστε ενωτικοί, εκείνος στην ομιλία επέλεξε «λέξεις όπως “πλιάτσικο”, “συμμορία”, “αρπακτικά”, “εγκλήματα”. Χαρακτήρισε οξύμωρο και αντιφατικό να εμφανίζεται και να λέει «όλα στο φως», όταν είναι ο υπερασπιστής «της δημιουργικής ασάφειας». Σχετικά με την αμφισβήτηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, ο υπουργός του υπενθύμισε ότι «ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει αλλάξει. Είναι ο ίδιος και τα στατιστικά στοιχεία περνάνε από τη EUROSTAT».

Αναφερόμενος «στις θλιβερές εικόνες βίας που όλοι είδαμε», ευχήθηκε να είναι και οι τελευταίες, τονίζοντας πως «θα πρέπει να επικρατεί αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν πρέπει να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις και αυτοματισμούς. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά και πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε μορφής προκλήσεις».

Δείτε επίσης: Σφοδρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading