Σε χαμηλό δύο εβδομάδων κινείται η στερλίνα

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, επεκτείνοντας τις απώλειές της καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να παρακάμψει μέρη της συμφωνίας διαζυγίου του Brexit, δυναμιτίζοντας πιθανόν τις εμπορικές της συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νεότερος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα αλλά η ΕΕ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει εμπορική συμφωνία εάν η Βρετανία επιχειρήσει να παρακάμψει μέρη της Συμφωνίας Αποχώρησης που υπέγραψε τον Ιανουάριο, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη τη συνθήκη και προκαλώντας προστριβές στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι εντάσεις έχουν και πάλι κλιμακωθεί ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως την προθεσμία του Οκτωβρίου για μια εμπορική συμφωνία και στη συνέχεια έως το τέλος της συμφωνίας για το μεταβατικό καθεστώς στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο βασικός διαπραγματευτής της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα εντείνει τις προετοιμασίες για μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα κατέγραψε πτώση άνω του 0,5% στο 1,3105 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στις 90,11 πένες, επίσης χαμηλό δύο εβδομάδων.

©Πηγή: amna.gr

Loading