Ράλι στην Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid-19

Παίρνοντας τεράστια ώθηση από την ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα άνω του 90% ενός εμβολίου της φαρμακευτικής εταρείας κατά της Covid-19, η Wall Street οδεύει σε κέρδη ρεκόρ στη σημερινή της συνεδρίαση, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού που έχει συντρίψει την παγκόσμια οικονομία.

Ως τις 20:30 ώρα Ελλάδας ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας καταγράφει κέρδη με άνοδο πάνω από 1.300 μονάδες, 10 μονάδες πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,66%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πάνω από 3%, 60 μονάδες πάνω από το ρεκόρ του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τροφοδοτεί επιπλέον το αισιόδοξο κλίμα, με τις μετοχές blue-chip του Dow Jones να κάνουν άλμα κοντά στο 5.7%.

Άλμα καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από μήνες απαγόρευσων ταξιδιών και την επιβολή lockdown. Η μετοχή της Boeing Co καταγράφει κέρδη 14%, ενώ οι κλάδοι αεροπορικών και κρουαζιέρας κινούνται ανοδικά μεταξύ 18% και 35%.

Η μετοχή της Pfizer καταγράφει κέρδη άνω του 8%, και της BioNTech + 20%. Ακολουθούν και οι φαρμακευτικές Merck (+ 4%), Johnson and Johnshon (+ 3,80%).

Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν πάνω από 8%.

©Πηγή: amna.gr

Loading