Ψηφιακή άντληση της φορολογικής ενημερότητας, τέλος οι ουρές στους Δήμους

Από μία σημαντική… αγγαρεία απαλλάσσονται πλέον οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, καθώς οι Δήμοι θα μπορούν να αντλούν αυτόματα τη φορολογική ενημερότητα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή προήλθε ύστερα από απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Η διασύνδεση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ και υλοποιήθηκε με την προβλεπόμενη έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο. Ειδικότερα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και του κόμβου υπηρεσιών GovHUB της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), διασυνδέονται οι Δήμοι της χώρας με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Είναι αυτονόητο να τονίσουμε ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να είναι φορολογικά ενήμεροι. Πάντως, η συγκεκριμένη ελάφρυνση εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική επέκτασης της αυτόματης άντλησης της φορολογικής ενημερότητας σε όλους τους φορείς του Δημοσίου. Ήδη από τα μέσα Μαρτίου η Βουλή των Ελλήνων αξιοποίησε πρώτη αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Τ. Θεοδωρικάκος: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν»

Loading