ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 36.000 θέσεις εργασίας

Στην ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος για ανέργους, μέσω του οποίου θα καλυφθούν 36.000 θέσεις εργασίας, θα προβεί ο ΟΑΕΔ εντός του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά σε θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων ανά τη χώρα.

Οι θέσεις εργασίας θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και θα απευθύνονται στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργους.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα θα είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η ηλικία του αιτούντα, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 67 έτη.

Ειδικότητες και απολαβές

Οι ωφελούμενοι από το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αμείβονται με ημερομίσθιο ύψους 21,84 ευρώ (546 ευρώ οι μηνιαίες απολαβές) και θα κληθούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μια μόνο ειδικότητα.

Οι ειδικότητες

Οι 36.000 θέσεις εργασίας του προγράμματος του ΟΑΕΔ περιλαμβάνουν τις εξής ειδικότητες: διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Loading