Οι τράπεζες «παγώνουν» τα δάνεια επιχειρήσεων για έξι μήνες

«Παγώνουν» τα δάνεια των επιχειρήσεων για έξι μήνες οι τράπεζες, σε μία προσπάθεια να δοθεί «ανάσα» στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την έξαρση του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της έξαρσης της νόσου Covid-19 και η δραματική έλλειψη ρευστότητας –και εσόδων- που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες εξ αυτών, υποχρέωσε τις τράπεζες να «παγώσουν» τα επιχειρηματικά δάνεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ελληνικών Τραπεζών:

«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα».

Τη σχετική εξέλιξη είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Loading