Huawei: Ένας χρόνος με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Στη Σενζέν, της Κίνας, πραγματοποιήθηκε η 17η ετήσια Global Analyst συνάντηση της Huawei.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 2.000 αναλυτές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης από διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και του χρηματοοικονομικού τομέα. Συζήτησαν από κοινού πώς μπορεί η βιομηχανία να συνεργαστεί για να ξεπεραστούν οι δύσκολες στιγμές, να επιτευχθούν επωφελή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποτελέσματα και να επιταχυνθεί η άφιξη του ευφυούς κόσμου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Rotating Chairman της Huawei, Guo Ping, αναφέρθηκε στα επιχειρηματικά αποτελέσματα της Huawei το προηγούμενο έτος και ανέφερε: «Τον τελευταίο χρόνο, πολλές τεχνολογίες δεν ήταν διαθέσιμες σε εμάς. Παρόλα αυτά, η Huawei κατάφερε να επιβιώσει και προσπαθεί να προχωρήσει».

Η δράση της Huawei στη βιομηχανία ΤΠΕ

Η Huawei έχει αναπτύξει εδώ και καιρό ενεργή συμβολή στη βιομηχανία Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Από τότε που ιδρύθηκε, η Huawei έχει δεσμευτεί να φέρει τον ψηφιακό κόσμο σε περισσότερους ανθρώπους, σπίτια και οργανισμούς, προκειμένου να προχωρήσει ο κόσμος μπροστά. Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, η Huawei έχει αναπτύξει περισσότερα από 1.500 δίκτυα σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, εξυπηρετώντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Παρέχουμε επίσης έξυπνες συσκευές σε 600 εκατομμύρια καταναλωτές. Οι αμερικανικές ενέργειες εναντίον της Huawei όχι μόνο θα βλάψουν την Huawei, αλλά και θα βλάψουν πελάτες και καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Huawei.

Η υποδομή Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι το θεμέλιο του «ευφυούς κόσμου». Εως το 2025, η ψηφιακή οικονομία θα αντιπροσωπεύει μια βιομηχανία αξίας περίπου 23 τρις Δολ ΗΠΑ. Οι προοπτικές της βιομηχανίας ΤΠΕ είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ευρισκόμενοι στο κέντρο του «ευφυούς κόσμου» προβλέπουμε ότι οι ευκαιρίες είναι μεγαλύτερες από τις προκλήσεις της βιομηχανίας ΤΠΕ.

Καινοτομία σε τρεις βασικούς τομείς

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Huawei θα συνεχίσει να επενδύει και να καινοτομεί σε τρεις βασικούς τομείς: στη συνδεσιμότητα, στο computing και στις έξυπνες συσκευές. Όπως σημειώνει η εταιρεία, οι άνθρωποί της θα εργαστούν μαζί με πελάτες, εταίρους, οργανισμούς προτύπων και όλους τους υπόλοιπους σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας, σε τομείς όπως το supply chain, τα πρότυπα, την ανάδειξη και καλλιέργεια ταλέντων και δεξιοτήτων, «ώστε να ενισχύσουμε την ανοιχτή συνεργασία, την προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας και την από κοινού διερεύνηση του μέλλοντος».

Ο Guo Ping δήλωσε: «Σήμερα ο κόσμος είναι ένα ολοκληρωμένο συνεργατικό σύστημα. Η τάση της παγκοσμιοποίησης ίσως δεν πρέπει και μάλλον δεν θα αναστραφεί. Οι επιμέρους προδιαγραφές και συστήματα προμηθειών δεν είναι προς όφελος κανενός, ενώ ο περαιτέρω κατακερματισμός τους θα έχει σοβαρή επίδραση στο σύνολο της βιομηχανίας. Η βιομηχανία στο σύνολο της, πρέπει να συνεργασθεί για να ενισχύσει τη προστασία του IPR, να διαφυλάξει τον έντιμο ανταγωνισμό, να προστατεύσει τα ενοποιημένα παγκόσμια πρότυπα και να προωθήσει μια παγκόσμια συνεργατική εφοδιαστική αλυσίδα». Το 1ο Huawei Global Analyst Summit διεξήχθη το 2004, και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Εφέτος διεξάγεται από τις 18-20 Μαΐου με μια σειρά παράλληλων ενοτήτων. Το παρακολουθούν ειδικοί της βιομηχανίας από όλο το κόσμο, που συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για τη βιομηχανία, τις τεχνολογικές τάσεις και τις παγκόσμιες συνεργασίες.

Δείτε ακόμη:
Τεχνολογία: Νέα σειρά ισχυρών workstations Acer Veriton K

Loading