Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

Ο COVID-19, η κατάσταση στις ΗΠΑ και η ανησυχία για δεύτερο κύμα του κορονοϊού, έριξαν τις τιμές των μετοχών στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές απομακρύνθηκαν περαιτέρω από τα υψηλά επίπεδα τριμήνου στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ύστερα από τις απαισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) και λόγω των ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων COVID-19.

Πτώση 2,6% στον δείκτη STOXX 600

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2,6%, υποχωρώντας για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής, τραπεζών και αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν απώλειες μεταξύ 4,5% και 5%.

Η πιθανότητα νέας αύξησης στα κρούσματα στις ΗΠΑ περιόρισε την τάση των επενδυτών για ρίσκο, με ανάλυση του Reuters να δείχνει ότι οι μολύνσεις αυξήθηκαν οριακά ύστερα από πέντε εβδομάδες μείωσης, εν μέρει λόγω των περισσότερων τεστ που διενεργήθηκαν.

Η Fed προειδοποίησε χθες ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι μακρύς, προβλέποντας ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6,5% το 2020 και το ποσοστό της ανεργίας θα ανέλθει στο 9,3% στα τέλη του έτους.

Δείτε επίσης:

Ιαπωνία: Με πτώση έκλεισε ο Nikkei

Loading