Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 135,4 εκατ. ευρώ σε 17.097 δικαιούχους

Οι 17.097 δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ θα δουν στους λογαριασμούς τους σήμερα να πιστώνονται τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται και αγγίζουν τα 135,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 40.297, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 312,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 58.501 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.

Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει την Τετάρτη 15 Ιουλίου για όσους δήλωσαν έως 26/6 τα ΕΣΟΔΑ Ιανουαρίου – Μαΐου στο MyBusinessSupport αλλά όχι την ειδική Αίτηση, ώστε να μπορέσουν κατ’εξαίρεσιν να ολοκληρώσουν την αίτηση και να μη χάσουν τα προνομιακά κρατικά δάνεια.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι έχει υπάρξει πρόβλεψη, και υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ, για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Τέλος, προβλέπεται και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ τον Αύγουστο.

Δείτε ακόμη:

Δώρο Πάσχα: Μέχρι τις 20 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων

Loading