Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις χρηματοδότησης από νεοφυείς επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece”

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων έχουν από σήμερα οι νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο “Elevate Greece”.

Η πρόσκληση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Πραγματοποιείται με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και θα καλύψει το Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής ήταν η 16η Μαρτίου 2021 και ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://www.ependyseis.gr/mis/(S(jdxehtnbocstx4n3grvkqref))/System/Login.aspx?ReturnUrl=%2fmis%2fdefault.aspx 

Δήμας: “Η Πολιτεία προωθεί μέτρα… κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του οικοσυστήματος”

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, δήλωσε σχετικά: «Το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης Νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece”, ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι γεγονός. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών υποβολών έχει ήδη ανοίξει προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις χρηματοδότησης για την στήριξη των νεοφυών/καινοτόμων επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίας του COVID-19. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει πως με το “Elevate Greece” δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στην Πολιτεία να προωθήσει στοχευμένα μέτρα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του οικοσυστήματος».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading