Ψάχνουν τρόπους να γλιτώσουν το κόψιμο συντάξεων

Τρόπους για να μην προχωρήσουν σε περικοπές συντάξεων αναζητούν εναγωνίως στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που το ΔΝΤ είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βάζοντας… πάγο στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η σκληρή στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απειλεί να μπλοκάρει και την όποια τυχόν συμφωνία μπορούσε να λάβει το Eurogroup για ακύρωση ή αναβολή για τις μειώσεις των συντάξεων.

Μάλιστα όπως τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις υπάρχει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για περικοπή στις συντάξεις από το… 2017.

Δήλωση που αναμφίβολα έπληξε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα έκανε και κάτι ακόμη χειρότερο. Έβαλε με αυτόν τον τρόπο στο μικροσκόπιο των διεθνών αγορών την Ελλάδα για το θέμα του Ασφαλιστικού, προκαλώντας τον εκνευρισμό και την περιβόητη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους ξένους επενδυτές στο Λονδίνο.

«Οι περικοπές των συντάξεων το 2019 είναι αχρείαστες για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού στη χώρα μας επειδή ουσιαστικά την εγγυάται (μετά το 2030 ή 2040) ο φυσικός θάνατος των συνταξιούχων» είχε πει ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

 

 

Loading