Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη – Η έκθεση του ΔΝΤ και η αντίδραση των τραπεζών

Με οριακά κέρδη και σε ένα στενό εύρος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με κατά τι καλύτερη συμπεριφορά, καθώς έχουν διακινηθεί 1,3 εκατ. ευρώ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα έχει μια πιθανότητα να αυξηθεί, καθώς στις αρχές Αυγούστου θα εκδοθεί η έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημαίνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ θα προσθέτει για τις τράπεζες πως χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου για να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση της οικονομίας.

Παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες πέτυχαν στους ελέγχους του ευρωπαϊκού επόπτη, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις είναι επιβεβλημένες, προκειμένου να έχουν τα κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν το υψηλό απόθεμα των κόκκινων δανείων.

Εξάλλου, στις αρχές Σεπτεμβρίου οι ελληνικές τράπεζες θα θέσουν τους νέους στόχους προς τον SSM και έτσι θα υπάρχει ευχερέστερη εικόνα. Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η προσφυγή της πρώτης τράπεζας σε αύξηση κεφαλαίου δεν θα αντιμετωπιστεί αρνητικά από τις αγορές, καθώς θα δώσει το σήμα για μια ανάταξη της οικονομίας, ειδικά εάν υπερκαλυφθεί. Γι’ αυτό θεωρούν ότι η ανακοίνωση των αυξήσεων θα αλλάξει την τάση του χρηματιστηρίου και θα προσελκύσει κεφάλαια, αν και θα πρόκειται για την 4η -κατά σειρά- ανακεφαλαιοποίηση.

Με άνοδο 0,15% άνοιξε το Χρηματιστήριο.

Κέρδη 0,42% για την Alpha bank, στα 1,892 ευρώ και 72 χιλ κομμάτια.

Άνοδος 0,71% για τη μετοχή της Eurobank, στα 0,8465 ευρώ.

Οριακή η πτώση της Εθνικής Τράπεζας, στα 0,2646, μετά την απόφαση για το reverse split με αναλογία 10 παλαιές για μία καινούργια.

Κέρδη 0,95% για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στα 2,55 ευρώ.

Οριακή άνοδος για τον Μυτιληναίο, στα 8,79 ευρώ.

Με πτώση 0,89% ο ΟΠΑΠ, στα 9,46 ευρώ.

Οριακή η άνοδος στον ΟΤΕ, στα 10,91 ευρώ.

Με οριακή πτώση η μετοχή της Ελλάκτωρ, στα 1,872 ευρώ.

Με πτώση 0,49% ο Τιτάν, στα 20,4 ευρώ μετά από τα αποτελέσματα.

Κέρδη 1,41% για τη μετοχή της Ιντραλότ, στα 0,793 ευρώ.

Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Loading