Θρίλερ στο Χρηματιστήριο – Τι συνέβη με τις μετοχές Κόκκαλη

Ένα μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι στήθηκε την Τρίτη (8/5) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ύστερα από τα απόνερα της διαμάχης της υπόθεσης Folli – Follie με το αμερικανικό fund, καθώς σημειώθηκαν «χτυπήματα» με limit down σε τρεις μετοχές του Ομίλου Intracom και στη συγγενή εταιρεία Ιntralot.

Το θρίλερ της πτώσης μετά τις 11 το πρωί ήταν απότομο, καθώς η αγορά έχανε πάνω από 2,5% ενώ οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη κλείδωσαν στο –30%.

Τελικώς, η αγορά έκλεισε με κέρδη 0,89%, με το Γενικό Δείκτη στις 817,92 μονάδες.

Τι συνέβη με τις μετοχές Κόκκαλη και Intralot

Ύστερα από την πτώση πάνω από 60% στη μετοχή της Folli – Follie (Παρασκευή 4/5 και Δευτέρα 7/5), κυκλοφόρησαν ανυπόστατες φήμες για την Intralot, με αποτέλεσμα η μετοχή να χάνει -20%, ενώ λίγο αργότερα κλείδωσε στο -30%.Στο -30% βρέθηκε και η μετοχή της Intracom.

Πίσω από τη μεγάλη πτώση βρέθηκαν κάποιοι οι οποίοι κυκλοφορούσαν φήμες ότι το Fund QCM (Quintelessential Capital Management ) χτυπούσε τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη, ενώ από τη Δευτέρα (7/5) ο επικεφαλής του ομίλου, Gabriel Greco, είχε δηλώσει ότι δεν χτυπά καμία άλλη ελληνική εταιρεία, κάτι που επανέλαβε και αργότερα σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Reuters.

Τη στιγμή που οι μετοχές έχαναν 30%, έγιναν παρεμβάσεις από αμερικανικά Fund (ιδιαίτερα στη μετοχή της Intralot) και οι μετοχές ανέκαμψαν, ενώ η Intralot έκλεισε με απώλειες -10%.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγιναν από ελληνικό fund που συνδέεται με αμερικανικά.

Κάποιοι, με αφορμή την υπόθεση Folli – Follie, επεδίωξαν να προκαλέσουν κρίση εμπιστοσύνης και σε άλλες εταιρείες, ωστόσο η ίδια η Intralot αποκατέστησε την τάξη, θυμίζοντας πως η εταιρεία ελέγχεται  από διεθνείς οίκους για τα ομόλογά της.

Εν τω μεταξύ, στη Folli – Follie, σύμφωνα με πληροφορίες, αγοράστηκαν 500.000 μετοχές, ενώ η πλευρά του αμερικανικού Fund επιμένει και ζητά την παραίτηση της διοίκησης Κουτσολιούτσου.

Το θρίλερ από το -2,5% σε κέρδη 0,89%

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 817,92 μονάδες, με άνοδο 0,89%.

Με ράλι 6,45% η μετοχή της Alpha Bank, στα 2,18 ευρώ.

Άνοδος 4,21% για την Eurobank, στα 0,99 ευρώ.

Άνοδος 1% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,303 ευρώ.

Με πτώση 1,22% η Τράπεζα Πειραιώς, στα 3,228 ευρώ.

Με πτώση 2,66% έκλεισε ο ΟΤΕ, στα 1,34 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 100 εκατ. ευρώ.

Loading