Τον τίτλο του ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας κατέκτησε η Πάτρα

Τον τίτλο του ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε μέρος στο σχετικό διαγωνιστικό πρόγραμμα «European Destinations Of Excellence» (EDEN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πρόκειται για έναν τιμητικό τίτλο, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει και επίσημα ότι η Δυτική Ελλάδα κατατάσσεται επάξια στους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς προορισμούς» δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια της τελετής απονομής στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η διάκριση υπογραμμίζει τη δυναμική της Πάτρας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού, αναδεικνύοντας τις ισχυρές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

«Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας εστιάζοντας στην Πάτρα, που είναι η έδρα της Περιφέρειάς μας, μιας προικισμένης περιοχής, η οποία προσφέρει εναλλακτικές εμπειρίες στον επισκέπτη ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) αποτελούν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της οποίας προωθούνται μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βασικό χαρακτηριστικό των επιλεγμένων προορισμών είναι η δέσμευσή τους για την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading