Σε «λήθαργο» μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών – Πτώση 0,20%

Σε «λήθαργο» μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών! «Φρένο» έχουν πατήσει για την ελληνική αγορά οι ξένοι επενδυτές εξ ου και η μεγάλη μεταβλητότητα, αλλά και ο χαμηλότερος τζίρος.

Η κακή εικόνα ξεκινά από τα ομόλογα και μεταφέρθηκε στο χρηματιστήριο, όπου τα γυρίσματα δίνουν ευκαιρία για trading.

Η αγορά δοκίμασε και χαμηλά σήμερα έως τις 811 μονάδες και στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 821,85 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,20%.

Οι πωλήσεις και η επιφυλακτικότητα έχουν ως αφετηρία την κρίση στις διεθνείς αγορές -ενόψει της ανόδου των επιτοκίων- και εσωτερικά αφορούν τις τράπεζες. Από τη μια πλευρά, η Ελλάδα είναι ευάλωτη ως αναδυόμενη αγορά στις κρίσεις από το εξωτερικό και από την άλλη η εκκρεμότητα με τις τράπεζες δημιουργεί επιφυλάξεις.

Εν αναμονή των stress tests

Σύμφωνα με ξένους θεσμικούς επενδυτές, ο λήθαργος θα κρατήσει μέχρι τα αποτελέσματα των τραπεζών, ίσως και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία των stress tests.

Πως κινήθηκαν οι μετοχές

H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με κέρδη 2,38% στα  0,3092 ευρώ. Πτώση 0,30% για την Eurobank στα 0,8275 ευρώ. Βουτιά 3,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,45 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha Βank στα 1,96 ευρώ. Απώλειες 2,85% για την ΔΕΗ στα 2,73 ευρώ. Πιέσεις στον Μυτιληναίο με πτώση  2,79% στα 9,40 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 58 εκατ. ευρώ.

Loading