Πολυνομοσχέδιο: «Αγκάθια» απεργίες και πλειστηριασμοί

Η προκήρυξη απεργιών με αυξημένη πλειοψηφία αλλά και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο αποτελούν τα “αγκάθια” που προβληματίζουν την κυβέρνηση όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης που κατατίθεται σήμερα.

Σε αλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες η διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους των θεσμών αλλά μετά από αναδιατυπώσεις φαίνεται ότι θα προβλέπει τροποποίηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας απλώς τη δυνατότητα «να γίνεται ηλεκτρονικά ό,τι γινόταν ώς τώρα φυσικά».

Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί η διάταξη για αυξημένη πλειοψηφία των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία προκειμένου να ληφθεί απόφαση κήρυξης απεργίας.

Όσον αφορά τα πολυτεκνικά επιδόματα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι θα χάσουν αλλά από την άλλη κάποιοι θα κερδίσουν πολύ περισσότερα.

Το νομοσχέδιο θα είναι έκτασης περίπου 600 σελίδων, θα καλύπτονται περίπου 60 από τα 110 προαπαιτούμενα -ενώ άλλα 30 έχουν ήδη ικανοποιηθεί. Θα απομένουν επομένως άλλα 20 τα οποία αναμένεται να ρυθμιστούν τις επόμενες μέρες.

 

Loading