Ο ΟΠΑΠ μειώνει το payout στους παίκτες κάθε χρόνο

Η εξαγορά του ΟΠΑΠ από την Emma Delta ήταν ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη και αν μελετήσει κανείς τα οικονομικά στοιχεία και τους ισολογισμούς από την ημέρα που οι Τσέχοι ανέλαβαν τον έλεγχο θα διαπιστώσει ότι τελικά μόνο αυτοί είναι κερδισμένοι και οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι παίκτες.

Για να εξηγηθούμε λοιπόν οι Τσέχοι δίχως να δαπανήσουν ίδια κεφάλαια, εξαγόρασαν μια εταιρεία παραγωγής χρηματορροών. Όμως εκείνο που επηρεάζει την τσέπη των παικτών είναι το περίφημο payout το οποίο είναι το ποσοστό του τζίρου που επιστρέφει στους παίκτες.

Πως υποχώρησε το payout

Το payout, λοιπόν προς τους παίκτες από την εξαγορά και μετά έχει υποχωρήσει στο 67% των μικτών εσόδων από 70% έως και 80% που ήταν επί κρατικής διαχείρισης.

Θα έλεγε κανείς βάσιμα ότι οι Τσέχοι απομυζούν από τον ΟΠΑΠ τα μερίσματα, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική κερδοφορία καθώς το payout συνεχώς μειώνεται με επιπτώσεις στον τζίρο και τα κέρδη, άλλα και στην τσέπη των παικτών που μέχρι πρότινος δεν είχαν και άλλη επιλογή από το να παίξουν στον ΟΠΑΠ όποιοι και αν ήταν οι όροι.

Τουλάχιστον τώρα έχουν και άλλες επιλογές…

Loading