Μυτιληναίος: Για να ανοίξει ο ανταγωνισμός στην ενέργεια χρειάζονται σοβαρά κεφάλαια

Για να ανοίξει ο ανταγωνισμός στην ενέργεια χρειάζονται σοβαρά κεφάλαια τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη συνάντηση που είχε με αναλυτές για 12η χρονιά.

Σε τρεις κινήσεις στο χώρο της ενέργειας θα προχωρήσει ο όμιλος του Μυτιληναίου, όπως είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνάντηση με αναλυτές, όπου διέβλεψε ότι για να ανοίξει ο ανταγωνισμός χρειάζεται να πέσουν σοβαρά κεφάλαια για επενδύσεις.

Η επισήμανση, όπως θα δούμε, δεν είναι τυχαία καθώς σχετίζεται με τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε για 12 συνεχόμενη χρόνια, ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε ως «πολύ καλή» τη χρονιά που πέρασε αφού η εταιρεία αποδίδει παντού πιο αποτελεσματικά. Οι αναλυτές επικεντρώθηκαν στη συγχώνευση των εταιριών της «Μυτιληναίος» αλλά και στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα.

Καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι τα μεγέθη

Σύμφωνα με αναλυτές, τόνισε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ομίλου βελτίωσε τα φορολογικά και χρηματοοικονομικά, τον τρόπο λειτουργίας και την εταιρική διακυβέρνηση, καθώς δημιούργησε ένα κρίσιμο μέγεθος. Όπως πρόσθεσε, τώρα πρέπει η εταιρία να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το επόμενο διάστημα. Σ’ ότι αφορά τα μεγέθη αυτά διαμορφώθηκαν σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις υποστήριξε, απευθυνόμενος στους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, για το 2017 οι πωλήσεις κλείνουν στο 1,3 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 300 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ. Μιλώντας για την ενέργεια αναφέρθηκε σε  τρεις αναπτυξιακές κινήσεις της «Μυτιληναίος» στην ενέργεια για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά πληροφορίες η μία εξ αυτών κίνηση  αφορά σε πρόταση που καταθέτει στο «τραπέζι», εναλλακτική σε σχέση με τις δρομολογούμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ξεκαθάρισε στους αναλυτές πως για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνουν ουσιαστικές και σοβαρές επενδύσεις, να πέσει κεφάλαια. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας.

Loading