Λεμέρ: «Ο εμπορικός πόλεμος θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, ανακοίνωσε ότι οι εντάσεις που λαμβάνουν χώρα στο παγκόσμιο εμπόριο που εκφράζονται με την επιβολή δασμών, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά το παγκόσμιο εμπόριο.

Κατά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Χου Τσουνχούα, ο Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε την Κίνα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

«Ο εμπορικός πόλεμος που βλέπουμε θα έχει ένα σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei, λέγοντας ότι η εταιρία είναι καλοδεχούμενη στη Γαλλία, αν και η κυβέρνηση θα μπορούσε να μπλοκάρει ορισμένες επενδύσεις.

«Είναι μια εταιρία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Γαλλία, που επενδύει στη Γαλλία και αυτές οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες», δήλωσε ο Λεμέρ. «Εάν κάποιες από τις επενδύσεις αφορούν την εθνική κυριαρχία ή ευαίσθητες τεχνολογίες, εναπόκειται σε εμάς, την κυβέρνηση, να βάλουμε ορισμένα όρια», πρόσθεσε.

Loading