Ζητούνται εξηγήσεις από τράπεζες και κόμματα για τα θαλασσοδάνεια

Κλήσεις σε ανωμοτί εξηγήσεις για περίπου εξήντα στελέχη της Εθνικής τράπεζας και της πρώην Αγροτικής αλλά και τους εκπροσώπους των ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που εμπλέκονται στα … θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτοι για τη διάπραξη Του κακουργήματος της απιστίας η της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν σχετικά με τα επισφαλή δάνεια που έλαβαν μέχρι το 2012.

Πρόκειται για την συνέχεια της έρευνας, που είχε τεθεί στο αρχείο, και ανακινήθηκε εν νέου μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017.

Κλήση στους εκπροσώπους των κομμάτων

Η κατάληξη της έρευνας ήταν η κλήτευση σε ανωμοτί κατάθεση 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής (13 από την πρώτη και 37 από τη δεύτερη) καθώς οι κλήσεις παραδόθηκαν ήδη. Επίσης θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) αλλά και του, ΚΚΕ που ήταν υπεύθυνοι για οικονομικά τους τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.

 

Δείτε επίσης: Αντί για Μητσοτάκη βλέπουν Όρπαν ως αντιπολίτευση!

Loading