ΕΦΚΑ: Ανάρτηση ειδοποιητηρίων Μαρτίου και εκκαθαριστικών 2017 των μη μισθωτών

Ολοκληρώθηκε σήμερα (Πέμπτη 10 Μαΐου) η ανάρτηση από τον ΕΦΚΑ των εισφορών Μαρτίου 2018 καθώς και της εκκαθάριση εισφορών 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη Μισθωτή Απασχόληση, αμειβόμενος με ΔΠΥ παρ.9 αρ.39 Ν.4387/2016).

Έτσι ξεκινάει και επίσημα η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών του ΕΦΚΑ, ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι στην περσινή φορολογική τους δήλωση.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι για την καταβολή εισφορών Μαρτίου 2018 των μη μισθωτών (των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών) έχει δοθεί παράταση έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Loading