Δραγασάκης: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια»

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια» έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων της Αθήνας.

Στην  ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας υποσχέθηκε «δίκαιη ανάπτυξη χωρίς παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κόψει ακόμη το… νήμα, ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες παρατήρησε ότι πλέον είναι ασφαλείς.

Μιλώντας για τα… προσεχώς της ελληνικής οικονομίας ο κ. Δραγασάκης έθεσε ως προτεραιότητά του «να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση στην οποία τα θέματα είναι βατά και τρίτο και πιο σημαντικό να έχουμε το δικό μας σχέδιο ανάπτυξης». Όπως υπογράμμισε, κύριο ζητούμενο για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός «κουμπαρά» ο οποίος με το απόθεμά του να καλύπτει τις ανάγκες, με 9,5 δισ. από τα αχρησιμοποίητα δάνεια και αλλά τόσα από δάνεια χαμηλότοκα.

«Υπάρχει κίνδυνος πισωγυρίσματος»

Αναγνώρισε ωστόσο ότι τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι εφεξής. «Θα υπάρχουν εμπόδια μετά» παραδέχθηκε, τονίζοντας πως αυτό που θα καθορίζει τις εξελίξεις θα είναι η πολιτικής της κυβέρνησης, η οικονομία και η στάση της κοινωνίας. «Πχ στην Πορτογαλία όταν βγήκε η νέα κυβέρνηση η ΕΕ ήθελε να συνεχιστεί η λιτότητα και η χώρα κατόρθωσε να αλλάξει αυτή την πολιτική», επισήμανε ο κ.Δραγασάκης.

«Βεβαίως θα υπάρχουν κίνδυνοι πισωγυρίσματος αν δεν χτυπήσουμε την διαπλοκή και δεν υπάρξει πρόοδος στην ανασυγκρότηση κλπ. Αν επικρατήσουν δυνάμεις νεοφιλελεύθερες ο κίνδυνος υπάρχει, κατέληξε.

Loading