Έκτακτη οικονομική βοήθεια παίρνουν άνεργοι ναυτικοί

Έκτακτη οικονομική βοήθεια για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2018 αναμένεται να λάβουν άνεργοι ναυτικοί, με κοινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συνολικά, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι άνεργοι ναυτικοί θα ανέλθει στα 2.357.500 ευρώ, ενώ τη σχετική απόφαση που ανέβηκε στη Διαύγεια υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής.

Τι προβλέπει η ενίσχυση που θα πάρουν οι άνεργοι ναυτικοί

Το επίδομα Πάσχα χορηγείται στους δικαιούχους, μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον Οίκο Ναύτου, ενώ η πίστωσή του αναμένεται να γίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως τις 5 Απριλίου.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται για τις εορτές του Πάσχα σε 300 ευρώ για τους άγαμους ναυτικούς και σε 350 ευρώ για τους έγγαμους ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα.

Όσον αφορά το επίδομα Χριστουγέννων, αναμένεται να καταβληθεί έως την 28η Δεκεμβρίου, με τον έλεγχο των απαιτούμενων στοιχείων στον Οίκο Ναύτου.

Για τις εορτές Χριστουγέννων 2018, η οικονομική ενίσχυση καθορίζεται σε 350 ευρώ για τους άγαμους ναυτικούς και σε 400 ευρώ για τους έγγαμους ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα.

Loading