Χρηματιστήριο: Κινεζικός δράκος και λίγο «Ηρακλής» έφεραν ράλι 1,99%

Ξέφυγε από το τέλμα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, αφενός με τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας και αφετέρου με το σχέδιο «Ηρακλής».

O κινεζικός δράκος λοιπόν, με λίγη δόση ελληνικού… Ηρακλή ανακουφίζει τους επενδυτές, εξέλιξη σημαντική καθώς βρισκόμαστε κοντά στα τέλη του χρόνου και όλοι ανησυχούν μόνο για τη συμφωνία εμπορίου η οποία επηρεάζει το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Και μάλλον αν ο πρόεδρος Τραμπ παραμείνει στις θέσεις που εξέφρασε, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, διότι αν εμφανίσει πάλι τη διπροσωπία του, τότε θα χρειαστεί και η μείωση επιτοκίων της FED.

Με άνοδο 1,99% το Χρηματιστήριο

Η αγορά πραγματοποίησε ένα μίνι ράλι με τις τράπεζες στο +4 έως 5%, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο έκλεισε στις 855,95 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,99%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ανήλθαν σε 3,84%.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Τραμπ αλλά και τα όσα μετέδιδαν για τις συναντήσεις ΗΠΑ – Κίνας, ο Dow Jones έκανε ράλι 390 μονάδων κι ένα μέρος της αισιοδοξίας μεταφέρθηκε και στην Αθήνα.

Εφόσον έχουμε συμφωνία, οι αγορές αναμένεται να κάνουν ένα ράλι «ανακούφισης», το οποίο χρειάζονται περισσότερο αγορές όπως η Αθήνα.

Αρχικά, το θετικό momentum στο Χρηματιστήριο δημιουργήθηκε λόγω του σχεδίου «Ηρακλής», καθώς οίκοι, όπως η Jp Morgan, το κρίνουν καταρχήν ως θετικό – με τα περισσότερα οφέλη να αφορούν την Πειραιώς.

Loading