Ξεκινά το φεστιβάλ κινηματογράφου Δράμας

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (DISFF 2021), ξανά γυρίζει στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων

Με μια σειρά επιλεγμένων Σαββατιάτικων προβολών για μικρούς και μεγάλους στoν ανακαινισμένο θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρο» αποζημιώνει σίγουρα όλους τους κινηματογραφόφιλους.

Ο θερινός κινηματογράφος «Αλέξανδρος», εγκαινιάστηκε με επιτυχία πέρυσι στημένος σε μια όαση πράσινου στην καρδιά της Δράμας, φιλοξενώντας τις προβολές της 43ης διοργάνωσης αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του DISFF, αποτελώντας το νέο θερινό χώρο του Φεστιβάλ και επίκεντρο των παράλληλων δράσεών του.

Από το Σάββατο 3 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ Δράμας μας προσκαλεί στις φετινές προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται ένα πρόγραμμα  με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες  για όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα για τον Ιούλιο περιλαμβάνει την ενότητα «Το Φεστιβάλ Δράμας 2020 επιστρέφει» με τις περσινές βραβευμένες ταινίες, ενώ ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες της πόλης με την βραβευμένη ταινιούλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και την πολυβραβευμένη ταινία «Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες που σηματοδοτούν τα πρώτα βήματα σκηνοθετών που σήμερα  διαγράφουν μια σημαντική πορεία στα ελληνικά κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά και ταινίες των βασικών συνεργατών και προγραμματιστών του φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 3 Ιουλίου  

Το Φεστιβάλ Δράμας επιστρέφει Α’ μέρος: Βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Δράμας 2020

Σάββατο 10 Ιουλίου  

Η νέα γενιά της Δράμας κινηματογραφο-δημιουργεί.

Οι Μαθητές της Δράμας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας και το Φεστιβάλ Ολυμπίας δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους.  Θα προβληθούν:

1.Η βραβευμένη ταινία “Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΟΥ ” (1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας).

2.Η ταινία μεγάλου μήκους Η ΡΟΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Σάββατο 17 Ιουλίου 

Το Φεστιβάλ Δράμας  επιστρέφει Β’ μέρος:

Το δεύτερο  μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Δράμας

Σάββατο 24  Ιουλίου  

Οι programmers του Φεστιβάλ Δράμας παρουσιάζουν τις δικές τους μικρού μήκους (Θανάσης Νεοφώτιστος, Γιάννης Σακαριδης, Γιάννης Σιάκας, Βαρβάρα Δούκα)

Σάββατο 31 Ιουλίου  

Πρώτα βήματα: ταινίες μικρού μήκους βραβευμένων Ελλήνων σκηνοθετών που ξεκίνησαν από τη Δράμα. Τζώρτζης Γρηγοράκης, Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιάννης Μπουγιουκας, Γιώργος Μπουγιούκος, Ηλίας Δημητρίου, Χάρης Βαφειάδης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

Τα Σάββατα του καλοκαιριού στον θερινό κινηματογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Loading