Τόκιο – Χέιλι Ντάνιελς: «Ο μπαμπάς μου είναι κριτής και είναι… γυναίκα»

«Αυτή είναι μια ιστορία που γιορτάζει την ισότητα γενικά και ιδιαίτερα την ισότητα των φύλων», ανέφερε η Καναδή αθλήτρια του Κανόε σλάλομ που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Καναδή Χέιλι Ντάνιελς, που χθες αγωνίστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Κανόε σλάλομ (προτελευταία θέση), ανακοίνωσε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δική της ξεχωριστή ιστορία.

Η Χέιλι έκανε γνωστό ότι ανάμεσα στους κριτές των Αγώνων, ήταν και η Κίμπερλι που στο Ρίο 2016 ήταν ο Ντάνκαν, ο μπαμπάς της. 

«Αυτή είναι μια ιστορία που γιορτάζει την ισότητα γενικά και ιδιαίτερα την ισότητα των φύλων. Ο πατέρας μου Ντάνκαν ήταν διεθνής κριτής στους Αγώνες του Ρίο το 2016 και βρέθηκε σε αυτόν τον ρόλο για το Τόκιο. Έκπληξη … είναι γυναίκα!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χείλι σε ανάρτησή της.

H Κίμπερλι αποφάσισε να αλλάξει φύλο εκμεταλλευόμενη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για την οικογένειά μου και όλοι έχουμε αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή μαζί #TogetherToTokyo!», είπε η Χέιλι.

Από την πλευρά της η Κίμπερλι εξήγησε:

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να είμαι γυναίκα. Τώρα έτσι είναι, και ευχαριστώ την κόρη μου Χέιλι που, κατά τη διάρκεια της πορείας της καριέρας της ως αθλήτρια, αγωνίστηκε πάντα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα ανθρώπων σαν κι εμένα. Ναι, είμαι μία πρωτοπόρος. Είμαι 1,80 ψηλή, έχω τεράστια χέρια και έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά τώρα, με την αλλαγή, έχω χάσει πολλή μυϊκή μάζα. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εκφράζουν αυτό που πραγματικά είναι».

Δείτε επίσης: Κανόε Σλάλομ: Στην πρώτη θέση η Τζέσικα Φοξ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading