Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου στις 29 Μαρτίου

Με μέρος του μουσικού συνόλου Piandaemonium γιορτάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου στις 29 Μαρτίου, την 88η ημέρα του χρόνου, όσα είναι και τα πλήκτρα του πιάνου.

Από το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium (6 πιάνα- 12 πιανίστες), το οποίο ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου, σε αυτή τη διαδικτυακή συναυλία θα πάρουν μέρος πέντε πιανίστες με δύο πιάνα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα από την κλασσική εποχή ως τον εικοστό αιώνα. Στη συναυλία συμμετέχουν οι πιανίστες Ευτυχία Βενιωτά, Νίκος Ζαφρανάς, Θόδωρος Κοτεπάνος, Ειρήνη Μαύρου και Στέφανος Νάσος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία διασκευασμένα έργα για 4 πιανίστες σε 2 πιάνα, τα οποία συνδυάζονται με τρία έργα στην αυθεντική τους μορφή και συγκεκριμένα: Τα ερείπια των Αθηνών, έργο 113 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, το Στρατιωτικό εμβατήριο αρ. 1 σε ρε μείζονα έργο 51 του Φραντς Σούμπερτ, το Romance του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το Danse Macabre έργο 40 του Καμίγ Σαιν-Σανς, το Αφιέρωμα στους Σταβίνσκυ, Προκόφιεφ και Σοστακόβιτς του Αλφρεντ Σνίτκε και το Random Round του Πέρσι Γκρέιντζερ σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση.

Η συναυλία είναι η τέταρτη εκδήλωση που προσφέρει το ΜΜΘ δωρεάν για το 2021 στο κοινό, από το κανάλι του στο You Tube και η 48η συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Η διαδικτυακή συναυλία θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 17:00 από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο YouTube: https://www.youtube.com/user/Tchgreece

Δείτε επίσης: ΚΟΘ – ΜΜΘ: Τιμούν την επέτειο της Επανάστασης με συναυλία ανήμερα της 25ης Μαρτίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading