Τι φοβάται η Μισέλ Ομπάμα για τις κόρες της;

Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και μίλησε δημόσια για τους φόβους που την κατατρέχουν για τα παιδιά της.

Η Μισέλ Ομπάμα, (Michelle Obama, πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ), άνοιξε την καρδιά της και εξομολογήθηκε για τους φόβους της σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών της ως μαύρες γυναίκες στην αμερικανική κοινωνία, παραδεχόμενη ότι ανησυχεί για αυτές «κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους».

Η πρώην Πρώτη Κυρία καλεσμένη στο «CBS This Morning», αποκάλυψε ότι είναι ενθουσιασμένη για τα μελλοντικά σχέδια της μεγαλύτερης κόρης της, Μάλια αλλά ανησυχεί για τους κινδύνους που ίσως αντιμετωπίσει δημόσια ως «έγχρωμη». Η 22χρονη Μάλια θα βρεθεί στην αγορά εργασίας μόλις αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ το Μάιο – μια μετάβαση που εμπνέει υπερηφάνεια όσο και ανησυχία στη προστατευτική μαμά της.

«Είμαι ενθουσιασμένη για τα μετέπειτα σχέδια της, όπως όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους. Δε θέλω να σκέφτεται και ν’ ανησυχεί κατά την είσοδό της στο χώρο εργασίας για το πώς θα την αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι λόγω του χρώματος της», τόνισε η κ. Ομπάμα.

Η Μισέλ είπε χαρακτηριστικά ότι, ο συστηματικός ρατσισμός που επικρατεί σήμερα στην Αμερική τη δυσκολεύει να χαρεί το σημαντικό βήμα της αποφοίτησης της κόρης της. Πιστεύει ότι η κόρη της θα υποστεί ρατσισμό. «Είμαι ενθουσιασμένη, αλλά θα ήθελα να είμαι περισσότερο ξέροντας ότι όταν βγαίνει έξω, όταν θα νοικιάσει το πρώτο της διαμέρισμα, όταν οδηγεί, δεν θα σχολιαστεί με βάση το χρώμα του δέρματός της. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κινδυνέψει ως ενήλικας επειδή είναι μία μαύρη γυναίκα».

«Κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους, ανησυχώ για το τι σκέφτεται κάποιος που δεν τις γνωρίζει», κατέληξε η Μισέλ Ομπάμα.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading