Ο Γιάννης Ζουγανέλης «δίνει μπουνιά» με το νέο του τραγούδι

Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Έλα να σου δώσω μια μπουνιά» γράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης με αφορμή την πανδημία αφήνοντας στην άκρη τις ρομαντικές μελωδίες.

Η πανδημία του Covid-19 άλλαξε τα δεδομένα ακόμη και στον χώρο της μουσικής. Καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο σταματούν να γράφουν στίχους για την αγάπη τον έρωτα, τις αγκαλιές και έρχονται αντιμέτωποι στιχουργικά με τον ιό που έχει εισβάλλει το τελευταίο διάστημα στην ζωή μας.

«Έλα να σου δώσω μια μπουνιά» λέει στον τίτλο του ο Ζουγανέλης αναφερόμενος σε μία μπουνιά που δεν είναι βίαιη και δεν έχει επιθετική διάθεση.  Η μπουνιά αυτή είναι η γροθιά όλων των ανθρώπων που βρίσκει αντίκρισμα στην γροθιά των αγαπημένων τους. Είναι η γροθιά όλων μας που με το «χτύπημά» της μας γεμίζει θετικά συναισθήματα.

«Είναι μία τρυφερή προσέγγιση στην έλλειψη της τρυφερότητας της περιόδου της Covid-19, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τους περιορισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε και ως άνθρωποι ο ένας για τον άλλον», λέει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καλλιτέχνης.

«Έλα να σου κάνω μια γλυκιά μπουνιά, αφού να σ’ αγγίξω είναι απειλή, μέσα σ’ αυτόν τον κρύο κι άρρωστο ντουνιά, είναι το καινούργιο μας φιλί», γράφει στο ρεφρέν ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Αντώνης Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως το τραγούδι σηματοδοτεί τον νέο τρόπο χαιρετισμού, την γροθιά, που εντάσσεται στα μέτρα προστασίας για τη μη διάδοση και εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι προς το παρόν παρουσιάζεται μόνο μέσω του youtube και είναι φτιαγμένο με απλό τρόπο, αλλά πολύ σύντομα θα αποτελέσει μέρος της νέας μου κυκλοφορίας, που θα αποτελείται από τραγούδια που έγραψα μέσα στην περίοδο της καραντίνας», εξηγεί ο κ. Ζουγανέλης.

Στο τραγούδι είναι εμφανής ο χαρακτηριστικός σαρκασμός του Γ. Ζουγανέλη, δεν είναι αυτός όμως που του προκαλεί το αίσθημα της περηφάνιας. Η εταιρεία International Connections εξέδωσε ένα διπλό instrumental CD στην περιοχή των ΗΠΑ, στο οποίο περιλαμβάνονται είκοσι επτά κομμάτια σε δική του μουσική κι ενορχήστρωση. Το CD έχει ήδη κυκλοφορήσει σε δέκα Πολιτείες της Αμερικής και έχει μετατραπεί σε κυκλοφορία παγκόσμιας εμβέλειας.

«Σκοπός μου είναι μέσα από τη μουσική μου να επικοινωνήσω την ελληνική κουλτούρα και κυρίως την αρχαιοελληνική σκέψη και φιλοσοφία», προσθέτει ο καλλιτέχνης. Την παραγωγή του συγκεκριμένου δίσκου ανέλαβε ο George Brown Junior, ένας από τους καλύτερους ερευνητές στη σύγχρονη μουσική και εκδότης οργανικής μουσικής, ο οποίος βρήκε τον Γιάννη Ζουγανέλη ακούγοντας ραδιόφωνο, κατά την παρουσίαση της Ακαδημίας του Μονάχου οπού παρουσιάστηκε μέρος της σαραντάχρονης πορείας του στην οργανική μουσική.

Ακούστε το τραγούδι:

Δείτε επίσης: Επιστροφή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εμφάνιση της μεγαλύτερης σταρ της όπερας Α. Νετρέμπκο στο Καλλιμάρμαρο (video)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading