Μελωδικές ιστορίες Χριστουγέννων από τον Δήμο Κορινθίων

Εορταστικά και λυρικά γιορτάζει ο Δήμος Κορινθίων, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Κυριακή, 27/12.

Με χριστουγεννιάτικα παραμύθια, συνοδεία ερμηνευτών κλασικής μουσικής, από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Πολιτισμού, διαδικτυακά, όπως επιτάσσουν οι καιροί.

Τα παραμύθια «Η βασίλισσα των ξωτικών και τα Χριστούγεννα» (25/12)», «Η αστράμαξα» και «Η Βασιλόπιτα» (2712/), αφηγούνται οι Μαρία Παπανικολάου και Αρετή Καλδίρη, πλαισιωμένες από το μουσικό ensemble του Ιδρύματος Trio Kaloy (Αλέξανδρος Χαραλάμπους, Κατερίνα Λιάτα, Βασίλειος Μαντούδης) και τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, Παναγιώτη Θεοδοσίου. Μαζί τους η βραβευμένη σοπράνο, Κάτια Πάσχου.

Στις μελωδικές ιστορίες Χριστουγέννων, οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν έργα Σούμπερτ, Πουτσίνι, Σοστακόβιτς, Λέχαρ κά, ενορχηστρωμένες από το Τρίο Kaloy και τον Παναγιώτη Θεοδοσίου.

Οι εκδηλώσεις θα προβληθούν ζωντανά από το Facebook «visitcorinthofficial» στις 19.30 με ελεύθερη πρόσβαση.

Βιογραφικά των μουσικών του ensemble Τρίο KALOY

Ο Βασίλης Μαντούδης είναι διδάσκων τούμπας στο ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ακαδημαϊκός υπότροφος και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος. Είναι περιοδικό μέλος Ορχηστρών (ΕΡΤ, Δήμου Αθηναίων κα), των συνόλων του Δήμου Βριλησσίων, καθηγητής σε ωδεία της Αθήνας και το Καλογεροπούλειο. Είναι ενεργός εκτελεστής τόσο στην ορχηστρική μουσική, όσο στη μουσική δωματίου, θεατρικές παραγωγές, στούντιο ηχογραφήσεις κά. Σπούδασε τούμπα, ακορντεόν και οικονομικά σε Ελλάδα και Ολλανδία, όπου ζει για πάνω από 10 χρόνια με πολλές συνεργασίες και πλούσια καλλιτεχνική δράση.

Ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους είναι απόφοιτος της κρατικής μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας όπου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές, με καθηγητή τον Ανατόλι Κράστεβ. Η δράση του περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες με ελληνικές ορχήστρες, μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, ηχογραφήσεις, εμφανίσεις με σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και ως σολίστ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πέραν της ερμηνευτικής του δραστηριότητας εργάζεται από το 2009 ως καθηγητής βιολοντσέλου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ωδεία των Αθηνών, καθώς και στο Καλογεροπούλειο Ωδείο στην Κόρινθο.

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Λ. Παντελοπούλου. Ολοκλήρωσε τις διπλωματικές σπουδές της με την Ν. Μιχαηλίδου. Είναι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κάτοχος «Master of Arts» του University of Indianapolis και «Μεταπτυχιακού Μουσικής Ερμηνείας» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Παρίσι στην «Ecole Normale de Musique de Paris» και στο Conservatoire Cl. Debussy. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες, και έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες: της «Academie des Jeunes Solistes», ΑΣΟΝ, Νέων Ψυχικού, Mobile, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κραϊόβα και Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

©Πηγή: amna.gr

Loading