Ιαπωνία: Αποφοίτηση με… ρομπότ να αντικαθιστούν τους φοιτητές!

Πολλά παράξενα είδαμε εν μέσω κορονοϊού. Μεταξύ αυτών, μία εικονική αποφοίτηση στην Ιαπωνία, με… ρομπότ να αντικαθιστούν τους φοιτητές!

Η πανδημία της νόσου covid-19 δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης.

Οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου, ωστόσο, δεν έμειναν με… σταυρωμένα τα χέρια και πρωτοτύπησαν. Χρησιμοποίησαν, λοιπόν, τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση.

Πώς έγινε η αποφοίτηση με τα ρομπότ

Οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλεδιασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Την ίδια ώρα, τα ρομπότ Newme -σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA- φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλήκιο αποφοίτησης, και στη θέση του «προσώπου» είχαν tablet επιτρέποντας με αυτόν το τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Υπήρχε και φυσική παρουσία

Στο χώρο, πάντως, δεν βρίσκονταν μόνο ρομπότ, αλλά και τέσσερις φοιτητές που τα τηλεχειρίζονταν, καθώς και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Όταν γινόταν η ανάγνωση του ονόματος ενός αποφοιτήσαντα φοιτητή, το ρομπότ avatar κατευθυνόταν προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου, Ομάε Κενίτσι, και το πρόσωπο του συγκεκριμένου φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet.

Δείτε την εικονική αποφοίτηση στην Ιαπωνία:

Δείτε ακόμη:
Σάσα Μπάστα: Γιατί να μην υπάρχει σχέδιο για εμάς τους καλλιτέχνες;

Loading