Ίαν Μακ Κέλεν: «Η πανδημία μου… στέρησε τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου»

Το πλήγμα που έχει υποστεί και ο χώρος του θεάτρου από την πανδημία του κορονοϊου επισήμανε ο διάσημος ηθοποιός, Σερ Ίαν Μακ Κέλεν, (Sir Ian Murray McKellen) μιλώντας στην Daily Telegraph.

Ο Βρετανός ηθοποιός τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ηθοποιοί έχουν ιδιαιτέρως πληγεί από την πανδημία. Αυτό το έτος ήταν πολύ δύσκολο. Το ίδιο θα έλεγαν και οι συνάδελφοι ηθοποιοί, Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith) και Τζούντι Ντεντς (Judi Dench). Η σκέψη της μη εργασίας είναι τρομακτική. Επειδή πλησιάζουμε προς το τέλος της ζωής μας η στέρηση της δουλειάς είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς».

Καθώς τα θέατρα εκτιμάται ότι θα ανοίξουν ξανά τους επόμενους μήνες στη Μεγάλη Βρετανία, ο 82χρονος ηθοποιός επιστρέφει στην σκηνή με την παράσταση «Άμλετ», μία προσαρμογή του θεατρικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και δήλωσε ότι νιώθει «ευφορία», αλλά και «τυχερός».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, στη Μεγάλη Βρετανία, τα θέατρα ενδέχεται ν’ ανοίξουν, με αυστηρά μέτρα και κοινωνικές αποστάσεις, από τις 17 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ των Beatles στο Ηνωμένο Βασίλειο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading