Η μουσικοθεατρική παράσταση «Θνητοί Θεοί» έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία

H μουσικοθεατρική παράσταση «Θνητοί Θεοί» θα παρουσιαστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας (Γυμνάσιο), στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στις 9 μμ.

Η παράσταση είναι βασισμένη στην Παλατινή Ανθολογία, τη σπουδαία και πλουσιότατη συλλογή ελληνικών επιγραμμάτων που καλύπτει τουλάχιστον 370 ποιητές, η οποία συντάχτηκε στις αρχές του 10ου αιώνα από τον Βυζαντινό κληρικό Κωνσταντίνο Κεφαλά,

Θα γίνει και ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ θα είναι προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Η αναμετάδοση θα γίνει εδώ.

Τα σπουδαία, διαχρονικά ποιήματα παρουσιάζονται σε απόδοση Μίνου Βολανάκη, από τη Ρένη Πιττακή και τον Περικλή Μουστάκη, συνοδευόμενα από την μουσική υπόκρουση του Σωκράτη Σινόπουλου. Η παράσταση είναι μια ιδέα της Ελπίδας Σκούφαλου.

Η Αρχαία Ολυμπία επιλέχθηκε ως χώρος της παράστασης, χάρη στην ιδιαίτερη σημασία της στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, στον οποίο θα ταξιδέψουν οι θεατές λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι επισκέπτες θα χρειαστεί να πληρώουν μόνο το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Περισσότερες πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr/

Δείτε επίσης: 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας στη Σύρο: Πότε ξεκινάει και τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading