Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Φεστιβάλ Ενέσκου

Στο φεστιβάλ κλασικής μουσικής Τζώρτζε Ενέσκου, στο Βουκουρέστι, συμμετέχει στις 4 Σεπτεμβρίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με σπουδαία έργα του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου

Φέτος, με τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Τζώρτζε Ενέσκου, του σπουδαιότερου κατά πολλούς, Ρουμάνου συνθέτη, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πολλαπλούς συμβολισμούς. Η αρχή γίνεται με πέντε από τους συνολικά 36 Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα. Το δημοφιλές επίτευγμα του μοντερνιστή Έλληνα συνθέτη ο οποίος μετουσίωσε την ελληνική μουσική παράδοση σε ύφος προσωπικό, με παγκόσμια απήχηση.

Ακολουθεί, η εξαιρετικά σπάνια Φαντασία κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Τζώρτζε Ενέσκου, η οποία αγνοείτο για χρόνια και ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Το πρόγραμμα κλείνει με την εκφραστική Συμφωνία σε ρε μείζονα του Σεζάρ Φρανκ, ένα σχετικά άγνωστο «διαμάντι» της γαλλικής συμφωνικής μουσικής. Σε ρόλο σολίστ, η βαθιά γνώστης των γραπτών του Ενέσκου, δεξιοτέχνης πιανίστα Σάσκια Τζορτζίνι. Στη μουσική διεύθυνση, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Στέφανος Τσιαλής.

«Αν και η Κρατική Ορχήστρα τα τελευταία χρόνια είχε τακτικές προσκλήσεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, αυτή η συμμετοχή έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα, και όχι μόνο λόγω του διαμετρήματος του φεστιβάλ. Στη Ρουμανία ξεκίνησε πριν από 200 χρόνια η Ελληνική Επανάσταση, επέτειο που τιμούμε με την εκτέλεση πέντε από τους τριάντα έξι Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα» σημειώνει ο Στέφανος Τσιαλής.

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading