Η 21χρονη φωτογράφισε την Beyoncé για το εξώφυλλο του British Vogue

Η Kennedi Carter είναι 21 χρόνων και υπολογίζει να αποφοιτήσει του χρόνου από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας με πτυχίο στις Αφρο-αμερικανικές Σπουδές. Προσφάτως, είχε την τιμή να φωτογραφίσει ένα από τα είδωλά της, την Beyoncé, και έγινε η νεότερη σε ηλικία φωτογράφος εξωφύλλου του British Vogue.

Η Beyoncé ζήτησε μια έγχρωμη για τα πορτρέτα της και εντόπισε την Carter με τη βοήθεια του αρχισυντάκτη του βρετανικού περιοδικού, του Edward Enninful. Και τα τρία εξώφυλλα του British Vogue δείχνουν την Beyoncé με κρεασιόν των Mugler, Adidas και Alexander McQueen, αντιστοίχως.

Δεν ήταν άπειρη η Carter ως φωτογράφος της οποίας η τέχνη έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας: φωτογραφικό αυτοπορτρέτο της είχε συμπεριληφθεί σε ειδικό πρότζεκτ των Τάιμς της Νέας Υόρκης με θέμα Μαύρους φωτογράφους. Για το περιοδικό GQ είχε κάνει πορτρέτα του Bubba Wallace, του οδηγού σε αγώνες αυτοκινήτων στη NASCAR Cup Series. Είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στο «Ones to Watch 2020» της British Journal of Photography και είχε κερδίσει το βραβείο μίας φωτογραφίας που έδωσε φέτος το Pride Photo.

Στον ιστότοπό της, η Carter – κατάγεται από το Ντάραμ της Βόρειας Καρολίνας και τώρα ζει στο Ντάλας, Τέξας – περιγράφει τη δουλειά της ως μια έρευνα στις «αισθητικές και κοινωνικο-πολιτικές πλευρές της ζωής των Μαύρων καθώς και στις παραγνωρισμένες ομορφιές της Μαύρης εμπειρίας: δέρμα, υφή, τραύμα, ειρήνη, αγάπη και κοινότητα».

Για τη φωτογράφιση της Beyoncé, είπε στο Vogue: «Έκανα πολλή έρευνα στο πώς δουλεύει, και είχα υποτιμήσει το πόσο πρόθυμη είναι να υποταχθεί σε ένα όραμα (καλλιτέχνη) και πραγματικά να γίνει η μούσα κάποιου άλλου».

©Πηγή: amna.gr

Loading