Γιατί η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει την Disney

Μήνυση κατά της Disney υπέβαλε η Σκάρλετ Γιόχανσον – Παραβιάστηκαν οι όροι του συμβολαίου της που αφορούσαν στην ταινία “Black Widow” υποστηρίζει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με την ίδια, η Χολιγουντιανή σταρ, έχασε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια επειδή η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μετάδοση της ταινίας στην πλατφόρμα της Disney+ ταυτόχρονα με την πρεμιέρα στoυς κινηματογράφους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σε μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι δικηγόροι της Σκάρλετ Γιόχανσον ισχυρίζονται ότι το συμβόλαιο της ηθοποιού παραβιάστηκε όταν το στούντιο αποφάσισε να μην προβάλλει την πρεμιέρα της ταινίας αποκλειστικά και μόνο στους κινηματογράφους, μία κίνηση που σύμφωνα με τους δικηγόρους θα προκαλέσει μείωση στα εισιτήρια για το spinoff της ταινίας Avengers“. Μεγάλο μέρος της αποζημίωσης της Γιόχανσον συνδέθηκε με την απόδοση στο box office της ταινίας “Black Widow” στην οποία και πρωταγωνιστεί η διάσημη ηθοποιός.

«Η Disney προκάλεσε σκόπιμα την παραβίαση της συμφωνίας, χωρίς αιτιολόγηση, προκειμένου να αποτρέψει την κα Γιόχανσον να πραγματοποιήσει το πλήρες όφελος της συμφωνίας της με τη Marvel Entertainment», αναφέρει η μήνυση.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η Disney ήθελε να κατευθύνει το κοινό στην πλατφόρμα της Disney+, “όπου θα μπορούσε να κρατήσει όλα τα έσοδα για τον εαυτό της αυξάνοντας ταυτόχρονα τη βάση συνδρομητών του Disney+, ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσει την τιμή μετοχής της Disney’s stock price. Δευτερευόντως, η Disney ήθελε να μειώσει την αξία της συμφωνίας της κυρίας Γιόχανσον και ως εκ τούτου να τη βελτιώσει για την ίδια” σημειώνεται στην αγωγή.

Δείτε επίσης: Χρύσλα Γεωργακοπούλου: Δέχθηκε επίθεση από οδηγό ταξί – Την παρέσυρε με το όχημα του

Loading