Φωτογράφος κατηγορείται ότι «έβαλε χέρι» στην πριγκίπισσα Βικτόρια

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Σουηδίας η είδηση πως γνωστός φωτογράφος, κατηγορείται ότι είχε προσπαθήσει σε εκδήλωση της σουηδικής ακαδημίας να αγγίξει τα οπίσθια της διαδόχου του πριγκιπικού θρόνου της πριγκίπισσας Βικτόρια.

Την είδηση δημοσιοποίησε η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, η οποία επικαλείται τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ για το περιστατικό με την πριγκίπισσα Βικτόρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο γαλλικής καταγωγής φωτογράφος Ζαν Κλοντ Αρνό, σύζυγος της ποιήτριας και πρώην μέλους της σουηδικής ακαδημίας Κατρίνα Φρόστενσον, είχε προσπαθήσει να προβεί σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Μάλιστα, οι μάρτυρες αναφέρουν πως την απόπειρά του αυτή, είχαν καταφέρει να σταματήσουν τα μέλη της φρουράς της πριγκίπισσας. Το περιστατικό, έλαβε χώρα κατά την απονομή των βραβείων από την Σουηδική Ακαδημία, το 2006.

Η Έμπα Βιτ Μπρατστρεμ, μέλος της Ακαδημίας, ανέφερε για το περιστατικό, πως ο Αρνό «είχε σταθεί από πίσω της και κατέβασε το χέρι του προς το κάτω. Η βοηθός της πριγκίπισσας Βικτόρια αντέδρασε γρήγορα αρπάζοντάς του το χέρι».

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Αρνό, διαψεύδει κάθετα τους ισχυρισμούς του εν λόγω δημοσιεύματος ενώ ο ίδιος είναι διατεθειμένος όπως ισχυρίζεται να προσκομίσει τρεις μάρτυρες οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του.

Η σουηδική βασιλική οικογένεια έχει αρνηθεί και αυτή με την σειρά της να σχολιάσει το περιστατικό.

Loading