Εκπληκτικό το ντεφιλέ του Dior στο Καλλιμάρμαρο (vid)

Με μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα αναμμένων πυρσών ξεκίνησε η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο απόψε, όπου παρουσιάστηκε η νέα συλλογή του οίκου υπό τον τίτλο Cruise 2022.

Πρόκειται για μία ωδή του οίκου στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, στα σχέδια της οποίας επικρατούν το λευκό και το μπλε. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου είχε ως πηγή έμπνευσης τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι.

Η μεγάλη βραδιά ξεκίνησε με τα μοντέλα να περπατούν στο τερέν του γηπέδου υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής.

Οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούν τους 400, εκ των οποίων οι 200 έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό. Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του οίκου μόδας η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας.

Πλήθος παραγόντων του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου

Σημαίνουσα θέση μεταξύ των παρευρισκομένων έχουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, τεχνίτες, σχεδιαστές που συνθέτουν τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό της χώρας μας, επέλεξε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από Έλληνα, τον Χρήστο Κωσταρέλλο. Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει την ευρηματικότητα και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

Παρόντες ήταν, επίσης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Άντζελα Γκερέκου, η αειθαλής Κατρίν Ντενέβ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η εγκυμονούσα Όλγα Κεφαλογιάννη με το σύζυγό της Μίνωα Μάτσα, ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός και πολλοί άλλοι.

Στην Ελλάδα η εκδήλωση μεταδίδεται στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί, το Άργος και την Καλαμάτα.

Δείτε επίσης: Ο Ντ. Τρίφονοφ μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading