Μπελάδες για τους Νορβηγούς influencers!

Δυσοίωνο το μέλλον για τους Νορβηγούς influencers και τους διαφημιστές μετά τους νέους κανονισμούς από το Υπουργείο Παιδιών και Οικογενειακών Υποθέσεων της χώρας.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς νωρίτερα μέσα στο μήνα υπερψηφίστηκε – με 72 ψήφους υπέρ της αλλαγής, έναντι 15 κατά – ο νόμος που απαιτεί εικόνες στις οποίες το μέγεθος του σώματος, το σχήμα ή το δέρμα του ατόμου έχουν αλλάξει, πριν ή μετά τη λήψη της φωτογραφίας, να φέρουν επισήμανση σχεδιασμένη από το υπουργείο. Ως παραδείγματα των αλλαγών μετά από επεξεργασία των φωτογραφιών αναφέρονται οι διαστάσεις της μέσης, τα μεγεθυμένα χείλη και οι παραποιημένοι μύες.

Ο νόμος αφορά μόνο διαφημίσεις ή εικόνες που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς. Ωστόσο σε αυτές περιλαμβάνονται φωτογραφίες που δημοσιεύουν influencers και διάσημοι καθώς έχουν ως στόχο το κέρδος- σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Instagram, το TikTok, το Facebook, το Snapchat και το Twitter – εάν «λαμβάνουν οποιαδήποτε πληρωμή ή άλλα οφέλη» από τις δημοσιεύσεις.

Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί θέμα συζήτησης η επίδραση της τεχνολογίας, όπως των φίλτρων και των εφαρμογών επεξεργασίας φωτογραφιών στα πρότυπα ομορφιάς.

Αναμένουμε αν η απόφαση αυτή θα περάσει τα νορβηγικά σύνορα.

Δείτε επίσης: Στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Σόμμερ – Θα συμμετέχει στη ταινία του Μπαντέρας (vids)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading