Αν. Παρασκευοπούλου: Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της στον αέρα;

Για την πιο δύσκολη στιγμή που είχε ζήσει στον αέρα μίλησε σε συνέντευξή της στον “Τηλεθεατή”, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Δείτε ένα μέρος της συνέντευξης εδώ:

Υπήρξε στιγμή που να ήρθατε σε δύσκολη θέση «στον αέρα» και πώς το αντιμετωπίσατε;

Η πιο δύσκολη στιγμή μου, ήταν όταν πέντε λεπτά προτού βγω «στον αέρα» χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν πως ο γιος μου χτύπησε σοβαρά σε αγώνα μπάσκετ στην Πάτρα και μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Μάζεψα ό,τι κουράγιο είχα για να βγάλω εις πέρας το δελτίο, γιατί πρόκειται για μια συλλογική δουλειά, στην οποία έχεις ευθύνη απέναντι σ’ όλους τους συναδέλφους που έχουν εργαστεί σκληρά για να βγει το αποτέλεσμα «στον αέρα» στις 9 αλλά και στους τηλεθεατές που σε παρακολουθούν για να ενημερωθούν. Όταν έπεσε το σήμα τέλους και ξεκίνησα για την Πάτρα, κλονίστηκα.

Ζήσατε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Σας άλλαξε σαν άνθρωπο αυτή η εμπειρία;

Με άλλαξε απόλυτα. Δεν θεωρώ το αύριο δεδομένο. Έμαθα να σκέφτομαι, να επιλέγω και να πράττω στη ζωή μου σαν να υπάρχει μόνο το σήμερα. Το δώρο της ζωής είναι ευλογία και οφείλουμε να το τιμάμε με τη στάση μας κάθε μέρα.

Έχετε μιλήσει πολλές φορές για αυτό, τονίζοντας ότι η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές. Το θεωρείτε υποχρέωση δημοσίων προσώπων να προσπαθούν να περάσουν τέτοιου είδους μηνύματα στον κόσμο;

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του καθενός μας, να βοηθήσει και να προσφέρει, όπως μπορεί και από όποια θέση μπορεί. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το μήνυμά του σε περισσότερους ανθρώπους. Κάθε φορά που αναφέρομαι δημοσίως στο τροχαίο, σκέφτομαι ότι ακόμα κι ένας να με ακούσει και αν φορέσει τη ζώνη ασφαλείας, για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Να μην πάψω ποτέ να ονειρεύομαι.

Τι μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας;

Μια έκπληξη!

Το 2020 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Έχουμε τον κορονοϊό και τα οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει, αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Τι σας φοβίζει περισσότερο;

Είναι όλα τα θέματα δύσκολα, δεν τα σκέφτομαι όμως υπό το πρίσμα του φόβου. Είμαι μαχήτρια.

Loading