Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ έδωσαν το παρών σε εκδήλωση για τον Νέλσον Μαντέλα

Το παρών σε εκδήλωση αφιερωμένη στον αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ και πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα που σημοτοδοτούσε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Το νεόνυμφο πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, επισκέφθηκε την έκθεση η οποία φιλοξενείται τις ημέρες αυτές στο Λονδίνο, ενώ συνομίλησε με φίλους και συγγενείς του Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε το 2013, ανάμεσά τους και την εγγονή του Ζαμασουάζι Ντλαμίνι-Μαντέλα. Συνομίλησαν όμως επίσης και με τον 92χρονο Αντριου Μλανγκένι, ο οποίος πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες της ζωή του στο νησί-φυλακή Ρόμπεν μαζί με τον Μαντέλα. Το συγκεκριμένο νησί, είχε το είχε επισκεφθεί το 2015 ο πρίγκιπας Χάρι κατά την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την συγκεκριμένη έκθεση η οποία φιλοξενείτε στο Southbank Centre της βρετανικής πρωτεύουσας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου, ο Σέλο Χάτανγκ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα, δήλωσε πως «το Λονδίνο υπήρξε τόσο η αποικιακή μητρόπολη όσο και το κέντρο του διεθνούς αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Υπήρξε επίσης και ο τόπος ορισμένων από τις πιο εμπνευσμένες ομιλίες του Νέλσον Μαντέλα».

Loading